Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ludzā līdz nāvei piekauts vīrietis

© Pixabay

Aizvadītās nedēļas nogalē Ludzā konflikta laikā līdz nāvei piekauts vīrietis, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Sestdien likumsargi saņēma informāciju, ka Ludzā, kādā privātmājā, ir atrasts 1966.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Veicot operatīvos pasākumus, policija aizdomās par nozieguma izdarīšanu svētdien aizturēja 1964.gadā dzimušu vīrieti.

Noskaidrots, ka pēc kopīgas alkohola lietošanas iespējamā vainīgā persona dusmu uzplūdā cietušajai personai vairākās reizes iesita ar dūri pa seju, pēc kā turpināja noziedzīgās darbības, veicot vairākus sitienus pa cietušā galvu un ķermeni. Rezultātā vīrietim nodarīti smagi miesas bojājumi un iestājās vīrieša nāve.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.