Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pabeigta izmeklēšana: vairāku gadu garumā uzņēmums novadījis vidē kaitīgas vielas

© f64.lv, Lauris Aizupietis

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde šomēnes pabeidza izmeklēšanu lietā par iekšējo ūdeņu piesārņošanu ar kaitīgām vielām. Izmeklēšanā noskaidrots, ka uzņēmums vairāku gadu garumā apkārtējā vidē novadījis kaitīgas vielas, tādējādi radot būtisku kaitējumu dabas videi.

2019.gada jūlijā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) tika uzsākts kriminālprocess par iekšējo ūdeņu (virszemes un pazemes) piesārņošanu ar kaitīgām vielām, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi.

Tika iegūta informācija, ka kāda uzņēmuma darbības rezultātā apkārtējā vidē vairāku gadu garumā novadītas kaitīgas vielas.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, Valsts policijas ENAP šā gada februārī nodeva Daudznozaru Specializētajai prokuratūrai kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret vienu uzņēmuma amatpersonu pēc Krimināllikuma 102. panta otrās daļas - par iekšējo ūdeņu (virszemes un pazemes) piesārņošanu ar kaitīgām vielām, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi.

Krimināllikuma 102. panta otrajā daļā paredzēta atbildība par zemes, mežu vai iekšējo ūdeņu (virszemes vai pazemes) piesārņošanu ar bīstamām vai citām kaitīgām vielām, materiāliem vai atkritumiem, piegružošanu vai citādu kaitīgu iedarbību uz tiem jebkādā veidā, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi, mantiskajām vai saimnieciskajām interesēm, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.