Pasažieru vilcienā no Sanktpēterburgas muitnieki atrod 24 000 kontrabandas cigarešu

Naktī uz otrdienu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem kādā pasažieru vilciena Sanktpēterburga-Viļņa kupejā atrada paslēptus 24 000 cigarešu "Kiss" ar Krievijas akcīzes marķējumu.

Kā aģentūra LETA uzzināja VID Komunikācijas daļā, ap plkst.3.45 Kārsavas muitas kontroles punktā VID darbinieki veica muitas kontroli pasažieru vilcienā Sanktpēterburga-Viļņa. Tās laikā sadarbībā ar robežsargiem kāda vagona kupejas griestu lūkā tika atrasti 24 000 nedeklarētu "Kiss" markas cigarešu ar Krievijas akcīzes markām. Pirms kontroles sākšanas kupejā esošais 18 gadus vecais pasažieris bija noliedzis, ka ved deklarējamu preci.

Pasažierim tika atdots bez deklarēšanas un muitas maksājumu veikšanas ievedamo cigarešu pieļaujamais daudzums - 40 cigaretes jeb divas paciņas, bet pārējās tika izņemtas un novietotas Grebņevas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā.

Jaunietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot. Fiziskām personām par to var piemērot naudassodu no 50 līdz 500 latiem, bet juridiskām personām - no 500 līdz 5000 latiem, konfiscējot šīs preces vai citas vērtības un to pārvietošanai izmantoto transportlīdzekli vai bez tā konfiskācijas.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.