Daugavpilī pieaudzis ar narkotisko vielu apriti saistīto noziegumu skaits

2010.gada pirmajos deviņos mēnešos ar narkotisko vielu nelegālu apriti saistīto noziedzīgo nodarījumu skaits Daugavpilī pieaudzis par 28,7%, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne.

Ja pērn pēc Krimināllikuma 253.panta pirmajos deviņos mēnešos tika ierosinātas 94, tad šogad šajā pašā laika posmā - jau 121 krimināllieta.

Lauvas tiesa - 84 ar narkotisko vielu nelegālu apriti saistītie noziedzīgie nodarījumi - reģistrēta Daugavpilī. Rēzeknē reģistrēti 24, Krāslavā - četri, Preiļos - trīs, Ludzā - seši šādi gadījumi. Balvu policijas iecirknī šī gada deviņos mēnešos nav reģistrēts neviens ar narkotisko vielu nelegālu apriti saistīts noziedzīgs nodarījums.

Narkotisko un psihotropo vielu izplatīšana Latgales reģionā joprojām ir viena no aktuālākajām noziedzības attīstības tendencēm, jo tā ietver ne tikai narkotisko un psihotropo vielu nelegālo apriti, bet arī daudzus ar to saistītus noziedzīgus nodarījumus, piemēram, narkotisko vielu reibumā nereti tiek izdarītas zādzības un laupīšanas.

Nelegālajā narkotisko un psihotropo vielu izplatīšanā ir iesaistīti dažādu sociālo grupu pārstāvji. Narkotisko vielu lietošanā, ražošanā un izplatīšanā tiek iesaistītas arvien jaunākas personas.

2010.gada deviņos mēnešos Latgales reģionā no nelegālās aprites izņemti 11,47 grami heroīna, 111,15 grami marihuānas, 557,33 grami metamfetamīna, 121 grams amfetamīna, 129 psihotropās vielas saturošas tabletes, 280,53 grami psihotropo vielu un 430 mililitri magoņu salmu ekstrakta.

Svarīgākais