Liepājā notikusi grupveida izvarošana

Naktī no sestdienas uz svētdienu Liepājā noticis viens no pēdējā laika neģēlīgākajiem noziegumiem. Desmit puiši ballītes laikā izvaroja divas meitenes, viena izrādījās nepilngadīga. Tā vēsta laikraksts "Kurzemes vārds".

Valsts un pašvaldības kopējā reida laikā ap pusdiviem naktī patrulējošajiem policistiem tika paziņots, ka jāpārbauda Lāčplēsā ielas 35. nams.

Ēkas otrajā stāvā, atraujot vaļā vienas istabas durvis, policisti ieraudzījuši nepārprotamu ainu – gultā gulējusi un kliegusi kaila meitene, kuru viens puisis turējis, otrs skatījies, bet trešais, kurš atradies virsū meitenei, ieraugot policistu, pielecis kājās ar nolaistām biksēm. Vēlāk cietusī šoka stāvoklī atzinusi, ka visi trīs varmākas esot paguvuši šādi papriecāties, ziņo liepajniekiem.lv.

Kliedzieni bija dzirdami arī blakus istabā. Tur kādu apreibušu jaunekli policists burtiski aiz apkakles norāva no upura – 16 gadu vecas meitenes.

Laikrakstam „Kurzemes Vārds” izdevās noskaidrot, ka notikumi risinājušies apmēram šādi: nepilngadīgā meitene nevienu no puišiem iepriekš nav pazinusi, tie bijuši zināmi viņas 18 gadu vecajai draudzenei, kura jaunāko paņēmusi līdzi uz puišu rīkoto tusiņu. Kopumā tur esot bijuši 10 jaunekļi, taču sākotnēji viņi izturējušies draudzīgi, visi ballējušies, triekuši jokus un dzēruši. Iespējams, arī smēķējuši zālīti, jo policija nozieguma vietā atrada iepakojumu, kurā, visticamāk, atradās marihuāna. Pēc tam, kad visi jau bijuši krietni apreibuši, puiši pasaukuši sāņus vecāko meiteni un paziņojuši, ka ballītes turpinājumā vajadzīgs sekss. Meitene ievilkta vienā no istabām, izģērbta un puiši klupuši viņai virsū. Kad jaunākā meitene izdzirdējusi draudzenes kliedzienus, viņa gribējusi mesties palīgā, taču viņu sagaidījis tāds pats liktenis. Varmākas nepilngadīgo žņauguši, lai viņa nepretotos, iegāzuši gultā un ķērušies pie izvarošanas.

Policija uz vietas aizturēja sešus puišus, visi viņi ir pilngadīgi – vecumā no 19 līdz 23 gadiem. Uzsāktā krimināprocesa laikā tiks noskaidrota katra jaunieša vainas pakāpe.

Svarīgākais