Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Netiekot iekšā svešā dzīvoklī, vīrietis samelo dienestiem, ka paziņa ir miris

© Pixabay

Šorīt kādam vīrietim Dobeles novadā piemērots 105 eiro naudas sods par to, ka viņš maldinājis operatīvos dienestus, ziņojot par kādā dzīvoklī mirušu personu, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Sākotnējā informācija liecina, ka ap plkst.9 Dobeles novada Dobeles pagastā 1986.gadā dzimis vīrietis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem ziņoja, ka kādā dzīvoklī atrodas mirusi persona. Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, uz izsaukumu reaģēja arī VP un Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas.

Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka vīrieti viņa paziņa nav ielaidis savā dzīvoklī, tāpēc viņš sniedzis informāciju par nepatiesu notikumu.

VP atgādina, ka par informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā dēļ ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, robežsardzes vai Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienests atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīts reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, piemēro naudas sodu. Fiziskajai personai šis sods ir no septiņām līdz 42 naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 1420 naudas soda vienībām.

Šajā gadījumā 1986.gadā dzimušajam vīrietim piemērots naudas sods 21 naudas soda vienību apmērā, kas atbilst 105 eiro.