Latgalē pieaug sevišķi smago noziedzīgo nodarījumu skaits

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos, neskatoties uz kopējā reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaita samazināšanos, smago un sevišķi smago noziedzīgo nodarījumu skaits Latgalē ir nedaudz pieaudzis.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē aģentūru LETA informēja, ka pērn deviņos mēnešos reģistrēti 4913 noziedzīgi nodarījumi, šogad - 4403. Savukārt smago un sevišķi smago noziegumu skaits no attiecīgi 1364 un 161 pieaudzis līdz 1403 un 174.

Pērn Latgalē tika reģistrētas sešas slepkavības un to mēģinājumi, šogad - jau 16. Astoņas slepkavības un slepkavību mēģinājumi reģistrēti Daugavpilī, trīs - Rēzeknē, divas - Krāslavā un pa vienai - Preiļos, Ludzā un Balvos un to apkaimē.

No septiņiem pērn līdz deviņiem šogad Latgalē pieaudzis arī tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanas gadījumu skaits.

Savukārt reģistrēto zādzību skaits Latgalē šogad ir nedaudz samazinājies. Pērn pirmajos deviņos mēnešos reģistrēta 2191 zādzība, šogad - 2111. Neskatoties uz kopējā zādzību skaita samazināšanos, zādzību skaits no dzīvokļiem ir pieaudzis vairāk nekā pusotru reizi. Ja pērn deviņos mēnešos reģistrētas 306 zādzības no dzīvokļiem, tad šogad jau - 477. Savukārt automašīnu zādzību skaits samazinājies par vairāk nekā vienu trešdaļu. Pērn reģistrētas 134 automašīnu zādzības, šogad - 84.

No 90 gadījumiem pērn līdz 67 šogad samazinājies arī reģistrēto laupīšanu skaits.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu šī gada deviņos mēnešos Latgalē uzsākts 121 kriminālprocess jeb par 27 vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā.

Svarīgākais