Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā ļoti brutāli piekauj jaunu sievieti

© Robbie Veldwijk/Flickr.com

Nedēļas nogalē Liepājā noticis viens no pēdējo gadu brutālākajiem noziegumiem. Kādai meitenei, kura pilsētā bija ieradusies atpūsties, uzbrukusi pagaidām nenoskaidrota persona, kura sievieti nežēlīgi piekāvusi.

Sišana norisinājās naktī no sestdienas uz svētdienu, un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ piekautā sieviete tika atrasta. Viņu nejauši pamanīja kāda viesnīcas Fontaine Royal darbiniece, kura domāja, ka pagalmā aiz viesnīcas kompleksa guļ kāds piedzērušais. Darbinieki steigšus devās pie ķermeņa un atklāja, ka tur asinīs mirkst sieviete. Pēc aculiecinieku sacītā, uzbrucējs, visticamāk, upuri sitis ar akmeņiem vai kādu citu smagu priekšmetu. Sieviete bija apstrādāta tik smagi, ka vairāki sanākušie nespēja saņemties viņu ienest telpā. Pret sievieti veikti arī dzimumnoziegumi.

Meiteni aprūpēja ātrās palīdzības brigāde, un pagaidām viņas dzīvībai briesmas nedraud. Liepājas reģionālās slimnīcas preses pārstāve Indra Grase atklāj, ka sieviete atrodas nodaļā un ārstējas.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes policijas priekšnieka palīdze Jolanta Knīse stāsta, ka cietusī ir jauna sieviete, taču plašāku informāciju nesniedz. Par notikušo ierosināts kriminālprocess, un policija darīs visu iespējamo, lai vainīgos atrastu.

Fontaine Royal menedžeris Pēteris Pelnēns par notikušo runā skopi. Pagaidām, kamēr norisinās izmeklēšana, plašākas ziņas viņš nedrīkst izpaust.

"Mēs šajā lietā neesam iesaistīti, tas notika blakus pagalmā pie mūsu mājas, kas nav viesnīcas īpašums. Meiteni atrada mūsu darbinieki," saka P. Pelnēns. Viņš neatceras, ka pēdējos gados Liepājā būtu noticis tik nežēlīgs uzbrukums. "Krīzes laikā cilvēki kļūst ļoti interesanti. Ja darbinieces lūgs mums psiholoģisko palīdzību, noteikti viņām to nodrošināsim. Tuvākajā laikā viņām nakts maiņās noteikti nebūs jāstrādā," teic P. Pelnēns.

Ja kāds ir redzējis notikušo vai var sniegt informāciju, kas palīdzētu notvert vainīgo, lūgums vērsties Kurzemes reģiona pārvaldes policijas nodaļā.