Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Saistībā ar Bruknas muižas kopienu uzsākti vēl četri procesi par iespējamiem pārkāpumiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Piektdien, 18. decembrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa amatpersonas pieņēma lēmumu resoriskās pārbaudes materiālā par iespējamiem dažāda veida likumpārkāpumiem biedrībā "Kalna svētību kopiena", un tika uzsākti 4 administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī ir uzsākta vēl viena resoriskā pārbaude.

Šī gada 18.decembrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa likumsargi pēc apjomīgas informācijas saņemšanas no dažādām valsts pārvaldes institūcijām, faktu apkopošanas un analīzes ciešā sadarbībā ar Bauskas rajona prokuratūru nolēma pabeigt 21. augustā uzsākto resorisko pārbaudi par iespējamiem dažāda veida likumpārkāpumiem biedrībā "Kalna svētību kopiena" un uzsākt 4 administratīvā pārkāpuma procesus, no kuriem viens ir par fizisko un emocionālo vardarbību pret vairākiem bērniem, viens - par emocionālo vardarbību pret vairākiem bērniem un divi par biedrības „Kalna svētību kopiena” un nodibinājuma „Saknes un spārni” informācijas nesniegšanu, neatbildot uz Valsts policijas nosūtītajiem pieprasījumiem.

Jāpiebilst, ka atbilstoši Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 3. panta pirmajai daļai par informācijas nesniegšanu, informācijas nepienācīgu sniegšanu vai nepatiesas informācijas sniegšanu iestādei, juridiskajai personai var tikt piemērots brīdinājums — no 14 līdz 2800 naudas soda vienībām jeb 70 līdz 14 000 eiro.

Tāpat, pamatojoties uz 2020. gada 7. decembrī no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas saņemto informāciju par iespējamajiem tiesību normu pārkāpumiem saistībā ar pakalpojuma sniegšanu vienam bērnam un noslēgto līgumu, tika uzsākta vēl viena resoriskā pārbaude par iespējamajiem tiesību normu pārkāpumiem biedrībā „Kalna svētību kopiena” Bruknā, Dāviņu pagastā, Bauskas novadā.

Par iepriekš uzsākto administratīvā pārkāpuma procesu saistībā ar iespējamo pielietoto vardarbību pret nepilngadīgu personu Valsts policijā ir pieņemts lēmums otrdien, 22. decembrī, lietu nosūtīt izskatīšanai Bauskas novada domes Administratīvajai komisijai.