KNAB aiztur prokuroru aizdomās par kukuļņemšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 29.septembrī sācis kriminālprocesu par prokurora un trīs privātpersonu prettiesiskajām darbībām saistībā ar kukuļošanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka kāda persona ar starpnieku palīdzību nodeva 2000 eiro kukuli, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu kāda prokurora lietvedībā esošā kriminālprocesā, nra.lv informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Karlsberga.

Sadarbībā ar Ģenerālprokuratūru un sekmīgi veikto operatīvo pasākumu rezultātā iegūtā informācija liecina, ka divi kukuļošanas starpnieki, no kuriem viens - prokurors, piesavinājās kukuli, ko bija saņēmuši nodošanai tālāk citam prokuroram, kura lietvedībā atradās kriminālprocess, lai tas pieņemtu kukuļdevējam labvēlīgu lēmumu.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, 15.oktobrī KNAB prokuroru atzina par aizdomās turēto kukuļošanā, bet starpnieku atzina par aizdomās turēto par starpniecību kukuļošanā un kukuļa piesavināšanos. 14.oktobrī viena persona atzīta par aizdomās turēto kukuļdošanā, bet otra – tās atbalstīšanā.

Prokuroram ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesneša 2010.gada 15.oktobra lēmumu piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Savukārt pārējiem trim aizdomās turētajiem KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Svarīgākais