Bijušais cietumnieks greizsirdībā nodur savu sievu

Trešdien Babītes novadā kāds bijušais cietumnieks greizsirdībā sadūris savu sievu, kura no gūtajām traumām slimnīcā mirusi.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 13.oktobrī Olaines policijas iecirknī tika saņemta informācija par kādu konfliktu Babītes novadā, Celtnieku ielā, kur vīrietis esot sadūris savu sievu.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki vīrieti aizturēja, bet sadurtā sieviete tika hospitalizēta. Vēlāk slimnīcā viņa no gūtajām traumām nomira.

Kā noskaidroja policija, aizturētais vīrietis ir dzimis 1954.gadā, bet no 1994.līdz 2006.gadam viņš atradies ieslodzījumā, kur izcietis brīvības atņemšanas sodu par slepkavību.

Ar nu jau mirušo 1963.gadā dzimušo sievieti bijušais cietumnieks apprecējies pirms diviem gadiem. Abu kopdzīves laikā sieva vairākkārt tikusi nogādāta slimnīcā ar vīra radītām sistām un grieztām brūcēm, taču, neraugoties uz to, viņa vēl cerējusi, ka dzīvesbiedrs labosies, tāpēc atteikusies rakstīt iesniegumu policijai.

Tagad saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kā pastāstīja Sadovskis, aizturēšanas brīdī vīrietis atradies alkohola reibumā. Savu nodarījumu viņš skaidro ar greizsirdību. Proti, pēc atgriešanās no veikala, vīrietim licies, ka pie viņa sievas ir viesojies kāds kavalieris.

Aizturētajam piemērojamo drošības līdzekli šodien izvērtēs tiesa. Policija lūgusi viņu apcietināt.