Aizdomās par laupīšanu policija aiztur 12 un 15 gadus vecus pusaudžus

Aizdomās par laupīšanu izdarīšanu Pārdaugavā policisti aizturējuši 12 un 15 gadus vecus laupītājus. Vecākais no viņiem ir aizturēts, bet par soda piemērošanu 12 gadus vecajam zēnam policija vēl lems, jo viņam nav vēl nemaz 14 gadu, kad iestājas kriminālatbildība.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka septembra sākumā Rīgā, Progresa ielā, tika aplaupīta kāda sieviete. Viņa stāstīja, ka pie viņas pieskrēja divi jaunieši - viens iesita, bet otrs tikmēr izrāva somiņu un aizbēga. Izmeklēšanas gaitā cietušajai sievietei tika norādīts uz vairākām aizdomīgām personām, bet nevienu viņa neatpazina. Jau pēc šīs laupīšanas izrādījās, ka Kurzemes iecirkņa apkalpojamajā teritorijā notikuši vēl divi analoģiski gadījumi. Policijai radās aizdomas, ka visas laupīšanas ir savstarpēji saistītas.

Turpinot izmeklēšanu, policijai atklājās šokējoša informācija - laupīšanas varētu būt veicis 12 gadus vecs zēns. Jau tālākā izmeklēšanā noskaidrots, ka ar viņu kopā darbojies 15 gadus vecs pusaudzis.

Vakar abi jaunieši tika aizturēti, taču neviens no viņiem savu vainu neatzīst, lai gan pierādījumi liecina par pretējo. Policija patlaban pārbauda laupīšanu Progresa ielā, bet pēc tam raudzīsies, vai vēl divi citi laupīšanas gadījumi ir šo puišu "roku darbs".

Policijā sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. 15 gadus vecais pusaudzis ievietots īslaicīgās aizturēšanas nodaļā, bet 12 gadus vecais laupītājs šajā lietā ir liecinieka statusā, jo nav sasniedzis vecumu, kad iestājas kriminālatbildība.

Svarīgākais