Cēsīs puika divām mazām meitenēm ielej sejā etiķa esenci

Sestdien Cēsu policijas iecirknī saņemta informācija, ka Cēsīs Loka ielā pie kādas mājas četrpadsmit gadus vecs zēns divām divpadsmit un astoņus gadus vecām meitenēm uz sejas un drēbēm uzlējis maisījumu, kura galvenā sastāvdaļa - etiķa esence.

Meitenēm sniegta medicīniskā palīdzība un pēc pirmās palīdzības sniegšanas viņas ārstējas ambulatori, nra.lv informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Kā pastāstīja Cēsu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece Inga Kovaļevska, par notikušo uzsākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka jaunietis uzbrukumam iepriekš gatavojies. Šķidrumu sagatavojis pudelē, pievienojot esencei guašas krāsas un sodu. Vienas cietušās meitenes vecāki atzinuši, ka meitene jau agrāk sūdzējusies, ka mājas pagalmā viņa tiek aizskarta- fiziski un emocionāli iespaidota. Lai arī vecāki, lai novērstu tālākos pāri darījumus, ar agresīvi noskaņoto puisi runājuši, situāciju tas nav mainījis, jaunietis gājis vēl tālāk un meiteni aplējis ar minēto maisījumu.

Policija atkārtoti aicina bērnus, vecākus, skolotājus un citus pieaugušos laikus reaģēt un informēt par notikušiem vardarbības gadījumiem, lai nepieļautu situācijas, ka nodarījums paliek nesodīts un varmākas, dodot vaļu iztēlei, izvēlas arvien bīstamākus veidus, kā iespaidot un nodarīt pāri upurim. Tāpat policija aicina vecākus pievērst daudz lielāku uzmanību savu bērnu šķietami nevainīgajām izklaidēm, reaģēt uz katru pāridarījumu arī tad, ja Jūsu bērns ir nevis upura, bet pāridarītāja lomā.

Svarīgākais