Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis policijas operācijas laikā Rīgas centrā mēģina narkotikas un naudu aizskalot podā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Valsts policija (VP) par narkotiku nelikumīgu apriti rosinājusi apsūdzēt vairākas personas, no kurām viena policijas operācijas laikā mēģinājusi narkotikas un lielu daudzumu skaidras naudas aizskalot tualetes podā.

Veicot mērķtiecīgus pasākumus narkotiku aprites apkarošanas jomā, likumsargi atklāja kādu ēku Rīgas centrā, kur, iespējams, notiek nelikumīgas darbības ar narkotiskajām vielām, informēja VP.

Kriminālprocesā tika veikts apjomīgs darbs saistībā ar nelegālu narkotisko vielu apriti un Rīgas Kriminālpolicija nolēma pārbaudīt šo māju.

Ņemot vērā, ka konkrētajai ēkai apkārt bija liela sēta un caur to nebija iespējams iekļūt, tika piesaistīta arī pretterorisma vienība "Omega", ar kuras palīdzību izdevās iekļūt teritorijā un pēcāk arī pašā mājā.

Pēc iekļūšanas slēgtajā teritorijā policisti konstatēja, ka ēka ir aprīkota ar speciāliem logiem, caur kuriem nav iespējams iekļūt, turklāt teritorijā tiek veikta videonovērošana, ir ierīkota signalizācija un izvietoti kustību sensori.

Brīdī, kad policisti mēģināja iekļūt ēkā, tur esošais vīrietis, iespējams, videonovērošanas kamerās bija pamanījis policijas klātbūtni un nekavējoties mēģināja atbrīvoties no lietiskajiem pierādījumiem.

Daļu narkotisko vielu un vairākus tūkstošus skaidras naudas viņš mēģināja iznīcināt, aizskalojot tualetes podā, taču kanalizācijas vads ar šiem pierādījumiem aizsprostojās.

Likumsargiem nācās pieaicināt atbildīgos dienestus, lai varētu pārbaudīt, vai daļa narkotiku un naudas tomēr jau nav aizskalota stāvvadā. Notikuma vietā tika atrasts un izņemts liels daudzums narkotisko vielu un vairāki tūkstoši skaidras naudas.

Likumsargi kriminālprocesā veica vairākas kratīšanas, tostarp dzīvesvietās, īpašumiem pieguļošajās telpās un automašīnā. Kopumā tika izņemti aptuveni desmit kilogrami narkotisko vielu - 3,6 kilogrami MDMA tablešu, 1,7 kilogrami marihuānas, viens kilograms metamfetamīna, 2,4 kilogrami amfetamīna un 1,1 kilograms kokaīna.

Atrasto vielu kopējā vērtība ir aptuveni 150 000 eiro.

Tāpat tika izņemta "Lexus RX" markas automašīna, kuras iegāde saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Transportlīdzekļa iegādes vērtība ir bijusi aptuveni 28 000 eiro, un tai uzlikts arests.

Tāpat kratīšanas laikā tika atrasti skaidras naudas līdzekļi - 9804 eiro, kuriem tika uzlikts arests. Atrasti un atsavināti arī pieci ieročiem līdzīgi priekšmeti.

Kopumā policija aizturēja trīs personu grupu - 1985., 1987. un 1984.gadā dzimušus vīriešus. 1985.gadā dzimušajam vīrietim tiesa maijā piemēroja apcietinājumu.

1985. un 1987.gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš sodīti par analoģiskiem noziegumiem saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti. 1984.gadā dzimušais vīrietis iepriekš nav bijis tiesāts.

30.novembrī kriminālprocess nodots kriminālvajāšanai prokuratūrā.