Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jauns pavērsiens lietā par vīrieša piekaušanu līdz nāvei Krāslavā

© Andrius Ufartas /F64

Daugavpils tiesa noraidīja lūgumu mainīt drošības līdzekli apcietinātajiem nepilngadīgiem jauniešiem, kuri apsūdzēti par jauna vīrieša nāvējošu piekaušanu un draudu izteikšanu pērn Krāslavā,  pavēstīja Tiesu administrācijā.

Iepriekš krimināllietā divām apsūdzētajām personām izvērtēta apcietinājuma turpmākās piemērošanas nepieciešamība un grozīts piemērotais drošības līdzeklis uz tādu, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Savukārt trešajam apsūdzētajam kā drošības līdzeklis bija piemērota policijas uzraudzība, un tas netika grozīts.

Piektdien tiesas sēdē tika nopratināti divi liecinieki, kā arī tika pieteikts lūgums mainīt drošības līdzekli abiem apcietinātajiem, bet tiesa lūgumu noraidīja.

Nākamā sēde nozīmēta 2021.gada 15.janvārī. Tajā tiks pratināti liecinieki, kuri iepriekš sēdē nevarēja piedalīties, jo bija slimi.

Saistībā ar to, ka apsūdzētie ir nepilngadīgi, lietas iztiesāšana notiek slēgtās tiesas sēdēs. Lietu skata tiesnese Geļena Simoņuka.

Jau ziņots, ka pērn 20.jūlijā visi trīs apsūdzētie aplenca cietušo pie kafejnīcas Krāslavā un ar rokām un kājām izdarīja sitienus pa cietušā seju, galvu un ķermeni. Pēc tam viņi atstāja cietušo bezpalīdzības stāvoklī un aizbēga no notikuma vietas. Viens no apsūdzētajiem, dodoties prom, izteica arī draudus cietušā draudzenei.

Policija izsaukumu uz kautiņu Krāslavas centrā, netālu no izklaides vietas, saņēma 20.jūlija naktī. Cietušo, 1990.gadā dzimušu vīrieti, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi nogādāja Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur gan neizdevās glābt viņa dzīvību.

Tiesa noraida lūgumu mainīt drošības līdzekli..