Rīgā kāda garāžā atrod astoņas tonnas nelegālā alkohola

Oktobra sākumā Rīgas reģiona policijas darbinieki kādā garāžā Rīgā, Sporta ielā, atrada vairāk nekā astoņas tonnas nelegālā alkohola. Notikuma vietā arī aizturēti divi jauni vīrieši aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu uzglabāšanu.

Oktobra sākumā Rīgas reģiona Kriminālpolicijas darbinieki pārbaudīja operatīvo informāciju par to, ka Rīgā, Sporta ielā kādā garāžā tiek uzglabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Toms Sadovskis.

Pārbaudes laikā vienā no garāžām policijas darbinieki atrada 10 141 dažāda tilpuma alkoholisko dzērienu pudeles. Pudeles bija marķētas ar dažādām stipro alkoholisko dzērienu etiķetēm, bet tām nebija Latvijas Republikas akcīzes marku.

Par konstatēto tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas „par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu lielos apmēros”. Notikuma vietā tika izņemti aptuveni 8679 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī uz aizdomu pamata par nelikumīgu alkoholisko dzērienu uzglabāšanu tika aizturēti divi vīrieši – 1983.g. un 1986.g. dzimuši. Abiem aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kuras gaitā tiks skaidrota alkoholisko dzērienu izcelsme un pārbaudīta citu personu saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu.

Svarīgākais