Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Uzņēmēju apsūdz par krāpšanos ar OIK, nodarot valstij zaudējumus pusmiljona eiro apmērā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Prokuratūra ir cēlusi apsūdzību kādam uzņēmējam par krāpšanu ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK), kā rezultātā valstij nodarīti zaudējumi vairāk nekā pusmiljona eiro apmērā.

Plānots, ka prokuratūra apsūdzēto ar apsūdzību iepazīstinās nākamnedēļ, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

2019.gada 11.jūnijā Valsts policijā (VP) tika sākts kriminālprocess par krāpšanu lielā apmērā, kas izdarīta uzņēmumā, kas ražoja elektroenerģiju koģenerācijas procesā, aģentūru LETA iepriekš informēja VP.

Izmeklētāji uzskata, ka noziedzīgais nodarījums tika izdarīts laika posmā no 2014.gada 1.janvāra līdz 2019.gada 1.februārim, iesniedzot AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" nepatiesas ziņas saturošus rēķinus par saražoto un AS "Latvenergo" tīklā nodoto elektroenerģiju.

Izmeklēšanā iegūta informācija, ka, iesniedzot rēķinus par elektroenerģiju un energoefektivitātes aprēķinus, norādītas apzināti nepatiesas ziņas par elektroenerģijas pašpatēriņu.

Pretēji noteikumiem tajos nebija iekļauta informācija par visu koģenerācijas staciju tehnoloģisko iekārtu, būvju, infrastruktūras kopumā patērēto elektrību, kas tika nodrošināta no cita elektroenerģijas pieslēguma ar nolūku apiet līguma nosacījumus.

Tāpat kriminālprocesā pieņemts lēmums par procesa sākšanu piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskai personai.