Šogad policija atklājusi par 74,6% vairāk narkotiku kontrabandas gadījumu nekā pērn

Šā gada deviņos mēnešos policija atklājusi par 74,6% vairāk kontrabandas gadījumu nekā pērn analogā laika posmā un šie darba rezultāti ir ļoti veiksmīgi, šodien preses konferencē uzsvēra Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks Kārlis Dombrovskis.

Kopumā gada deviņos mēnešos atklāti 1604 noziedzīgi nodarījumi, kas saistīti ar nelegālu narkotisko vielu apriti, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš. Taču samazinājums galvenokārt attiecoties uz lietām, kad personas tiek pieķertas atkārtoti gada laikā lietojam narkotikas.

Policija savu darba šajā jomā vairāk vēršot uz smagāku noziegumu atklāšanu, lai varētu aizturēt šo noziegumu organizatorus un narkotiku dīlerus.

Dombrovskis uzsvēra veiksmīgo sadarbības nostiprināšanu starptautiskā līmenī, kā arī pateicību saka muitas dienestam, kas arī daudz sastrādājas ar policiju narkotiku apkarošanas jomā.

Neraugoties uz krīzi valstī, policija narkotiku apkarošanas jomā neesot nolaidusi rokas un darba rezultāti ir labi, norādīja Dombrovskis.

Svarīgākais