Neuzsāk kriminālprocesu pret skolēnu, kurš iespēra astoņus gadus vecai meitenei

Valsts policijas Cēsu iecirknī nav sākts kriminālprocess pret klasesbiedru, kurš ar kāju pa vēderu iespēra astoņus gadus vecai meitenei, jo viņai par laimi nav nodarīti miesas bojājumi, aģentūra LETA pastāstīja Cēsu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece Inga Kovaļevska.

LETA jau ziņoja, ka 21.septembrī plkst.15.10 slimnīcā Cēsīs nogādāta astoņus gadus veca meitenīte, kuru bija piekāvis klasesbiedrs.

Komentējot šo gadījumu, Kovaļevska stāsta, ka māte meitu aizvedusi uz slimnīcu pārbaudīties drošības pēc. Policijā notikušas pārrunas ar iesaistītajām pusēm, un tajās atklājies, ka zēnam nav bijis motīva meitenei spert.

"Tas ir biedējošākais. Ja apakšā ir kāda konfliktsituācija, to var saprast, bet, ja nav motīva, zēns pēc pāris gadiem var darīt arī kaut ko citu bez motīva," saka Kovaļevska un norāda, ka 2002.gadā dzimušam bērnam nebūtu jābūt tik vardarbīgam.

Šādos un līdzīgos gadījumos policija sadarbojas ar skolu un vecākiem. Skolā jebkuram bērnam ir jājūtas droši, tādēļ policijas darbinieki iet uz skolām un bērniem stāsta, kā uzvesties sabiedrībā. "Mēs arī nododam informāciju citiem speciālistiem. Skolās ir sociālie pedagogi un psihologi, kas strādā uz vietas. Arī vecākiem ir jāsaprot, ja viņu bērnam ir vajadzīga palīdzība," stāsta Kovaļevska.

Tikmēr Valmieras policijas iecirknī turpinās lietvedība par gadījumu, kas 21.septembrī notika Valmierā, kad medicīniskā palīdzība sniegta astoņus gadus vecam valmierietim, kuru piekāvis klasesbiedrs. Zēnam konstatēts galvas un sejas sasitums un smadzeņu satricinājums.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, uzreiz pēc notikušā policija apzināja bērnu vecākus un informēja izglītības iestādi. Uzbrukušā zēna vecāki tika izsaukti uz policiju, un pret viņiem sākta administratīvā lietvedība.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais