Kriminālvajāšanai nodota lieta pret policijas darbinieku, kurš aizturētai personai nodevis telefonu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas Zemgales reģiona amatpersonu par nelikumīgu mobilo telefonu nodošanu personai, kura ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā, informē IDB.

Lieta nodota Jēkabpils rajona prokuratūrai, un apsūdzību rosināts celt pret Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Konvoja Īslaicīgās aizturēšanas vietas rotas amatpersonu.

Minētais policists kādai īslaicīgās aizturēšanas vietā ievietotajai personai nodeva vairākus mobilos tālruņus, kā arī citus neatļautus priekšmetus.

Par iespējamo noziedzīgo nodarījumu IDB ziņoja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas, kas arī veica policista aizturēšanu.

"Jau kopš IDB izveides sākuma esam aicinājuši sabiedrību ziņot un aktīvi līdzdarboties noziedzīgo nodarījumu novēršanā un atklāšanā, lai kopīgiem spēkiem varam saukt pie atbildības valsts amatpersonas gadījumos. Šis gadījums ir labs piemērs tam, ka iestāde, izvērtējot iespējamos riskus, seko līdzi notiekošajiem un nekavējoties rīkojas, ja konstatē pārkāpumus," norāda IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Par minēto nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais