Jaunieši Rēzeknē nozog automašīnu

© Pexels

26. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknis noskaidroja divu personu saistību ar 23.oktobrī nozagto transportlīdzekli. Aizdomās turamie izrādījās divi nepilngadīgi jaunieši. Par doto faktu tika uzsākts kriminālprocess.

Valsts policijas Latgales reģiona Rēzeknes iecirkņa darbinieki 23.oktobrī saņēma informāciju, ka naktī uz 23.oktobri Rēzeknē ir notikusi transportlīdzekļa zādzība. Persona konstatēja, ka ir nozagta viņai piederošā automašīna Audi A4, kura atradās uz ielas pie daudzdzīvokļu mājas. Nākošajā dienā, 24.oktobrī, Rēzeknē, transportlīdzeklis tika atrasts un atgriezts likumīgajam saimniekam.

Veicot operatīvo un izmeklēšanas pasākumu kopumu, 26.oktobrī, tika noskaidrotas aizdomās turamās personas - divi 2003.gadā dzimuši jaunieši, kuri jau iepriekš bija nonākušas policijas redzes lokā par analoģiskiem noziegumiem.

Saistībā ar šiem notikumiem personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas. Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļās, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais