Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Eiropas meklētāko noziedznieku sarakstā iekļauts seksuālā vardarbībā apsūdzēts latvietis

© Valsts policija

Ikgadējā Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā iekļauts arī Latvijas iedzīvotājs Alvis Beketovs, kuram piespriests cietumsods par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu personu, informēja Valsts policijā.

Šogad Noziedznieku aktīvās meklēšanas komandu Eiropas tīkla (ENFAST) ikgadējā Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā, kas tapusi sadarbībā ar Eiropas Policijas biroju "Europol", ir likts uzsvars uz dzimumnoziedznieku meklēšanu. Līdz ar 19 citu dalībvalstu noziedzniekiem tiek meklēts arī Beketovs no Latvijas.

Ikviens var kļūt par dzimumnoziedznieka uzbrukuma upuri, tomēr sievietes un bērni cieš visbiežāk. Lai sekmētu dzimnoziedznieku ātrāku atrašanu un notveršanu, 19 valstis - Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Kipra, Dānija, Somija, Francija, Vācija, Itālija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Polija, Rumānija, Spānija, Zviedrija un Lielbritānija - piedalās kampaņā, izgaismojot pa vienam meklētākajam noziedzniekam no savas valsts. Visu šo noziedznieku fotogrāfijas ir aplūkojamas Eiropas Meklētāko noziedznieku mājaslapā "eumostwanted.eu".

1979.gadā dzimušais Latvijas iedzīvotājs Beketovs 2015.gadā, būdams alkohola reibumā, veica seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu personu.

Par šo noziegumu Beketovs ir notiesāts ar brīvības atņemšanu uz 11 gadiem, ir izdots viņa Eiropas apcietināšanas orderis, pieprasot vīrieti apcietināt un nodot Latvijai ar mērķi izpildīt sodu. Tomēr Beketovs izvairās no soda izciešanas, un policijai nav zināma viņa pašreizējā atrašanās vieta.

Iepriekš Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņās iedzīvotāju sniegtā informācija ir devusi rezultātus. Kopš projekta sākuma 2016.gadā aizturēts 91 noziedznieks, par kuriem informācija bija publicēta mājaslapā "eumostwanted.eu". Vismaz 33 gadījumos noziedznieki tikuši notverti, tieši pateicoties no sabiedrības saņemtajai informācijai.