Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

FOTO: Ludzā uziet nelikumīgu marihuānas audzētavu

© Valsts policija

Valsts Policija savā rīcībā ieguva informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistīta ar nelegālu marihuānas audzēšanu. Informācijas pārbaudei, 27.jūlijā, Valsts policijas Latgales reģiona Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi, sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas nodaļas kolēģiem veica operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, to starp arī kratīšanu kādā privātīpašumā, kuras rezultātā tika atklāta nelikumīga marihuānas audzētava. Turpat notikuma vietā tika noskaidrotas aizdomās turamās personas – 1988.gadā un 1992.gadā dzimuši vīrieši. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

Valsts Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personām, kura, iespējams, kādā privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Kriminālprocesa ietvaros tika pieņemts lēmums veikt kratīšanu. 27.jūlijā ierodoties īpašumā, kurš atrodas Ludzas novada teritorijā, policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti 65 marihuānas stādi. Tāpat teritorijā tika uzglabāta arī gatavā produkcija - novākta un izžāvēta marihuāna, kuras svars ir aptuveni 65g. Kratīšanas laikā tika arī izņemta nereģistrēta vienstobra vītņstobra mazkalibra šautene ar optisko tēmeklis, mazkalibra patroni - 81gab. un viens vitņstobra patrons. Turpat notikuma vietā tika noskaidrotas arī iespējamās vainīgās personas - 1988. un 1992.gadā dzimuši vīrieši.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 256.panta 1.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.