Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizved uz mežu un draud nošaut; Daugavpilī par cilvēka nolaupīšanu aiztur divus vīriešus

Attēlam ilustratīva nozīme © Pixabay

14. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par personas nolaupīšanu un draudiem izdarīt slepkavību aizturēja divus vīriešus pret kuriem tika uzsākts kriminālprocess pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem.

2. oktobrī ap pulksten 01:30 naktī Daugavpils novadā, divi vīrieši iekļuva kāda 1957.gadā dzimušas personas dzīvesvietā, pēc kā pielietojot fizisku spēku nodarīja cietušajam vidēja smaguma miesas bojājumus ar mērķi iegūt sev vēlamo informāciju.

Pēc piekaušanas persona tika ievietota automašīnas bagāžas nodalījumā un aizvesta uz meža masīvu, kur vīrieši turpināja fizisku personas ietekmēšanu. Personas pielietoja ne tikai fizisku spēku, bet piedraudot ar šaujamieroci tika izteikti draudi vīrieti nogalināt.

Pēc spraigajiem notikumiem meža masīvā vīrieši cietušo personu ievietoja transportlīdzeklī un uzsāka kustību, taču pamanot uz ceļa Valsts policijas norīkojumu, vīrieši pieņēma lēmumu uzsākt bēgšanu. Bēgšanas rezultātā transportlīdzekļa vadītājs netika galā ar vadību un transportlīdzeklis avarēja. Neskatoties uz personu centieniem maldināt likumsargus, policijai izdevās noskaidrot, ka transportlīdzekļa vadītājs ir sēdies pie auto stūres alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā neviena persona necieta, taču tā kā transportlīdzeklis bija avarējis, uz vietas noskaidrot kā viena no personām guvusi miesas bojājumus, nebija iespējams un vīrietis tika nogādāts tuvākajā medicīnas iestādē. Vīrietim atgūstoties, policijai izdevās noskaidrot, kas īsti ir noticis 2.oktobra naktī. Veicot izmeklēšanu tika arī noskaidrots, ka transportlīdzeklim ir izgriezts VIN numurs, par ko ir paredzēta kriminālatbildība.

14.Oktobrī Valsts policijas Latgale reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas likumsargiem izdevās noskaidrot un aizturēt aizdomās turamās personas - 1976.gadā un 1986.gadā dzimušus, iepriekš sodītus vīriešus. Viena no personām tika aizturēta savā dzīvesvietā Daugavpils novadā, otra Daugavpilī.

Vienas no aizdomās turamās personas dzīvesvietas kratīšanas laikā tika atrasts noziegumā izmantotais šaujamierocis un munīcija.

Saistībā ar šiem notikumiem uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 152.panta 2.daļas, 153.panta 1.daļas, 132.panta. 126.panta 1.daļas un pēc 233.panta 2.daļas, kas ir par nelikumīgu brīvības atņemšanu, personas nolaupīšanu, par draudiem izdarīt slepkavību, par tīšu vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu un šaujamieroču neatļautu glabāšanu.

Šobrīd policija turpina izmeklēšanu un skaidro notikušā apstākļus.