Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Valkā uzdarbojies ļaunprātīgs dedzinātājs; pāris stundu laikā izraisīti 5 ugunsgrēki

© pexels.com

Valsts policija (VP) Vidzemes reģiona pārvalde Valkas iecirknis aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu Valkā aizturēts 1977. gadā dzimis vīrietis. Policijā uzsākts kriminālprocess, informē Valsts policija.

Naktī no 2020. gada 11. oktobra uz 12. oktobri Valkas iecirkņa apkalpojama teritorijā tika fiksēti vairāki ugunsgrēki. Kopumā pāris stundu laikā tika reģistrēti pieci ugunsgrēki. Pirmais ugunsgrēks tika fiksēts īsi pirms pusnakts Valkā, Puškina ielā, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka. Pēc pāris stundām ugunsgrēks izcēlās netālu esošajā Puškina ielas šķūnī, bet mirkli vēlāk dega malkas kaudze Puškina ielā un malkas grēda Raiņa ielā, bet vēl pēc neilga brīža - atkritumu konteiners Merķeļa ielā.

Jau sākotnēji notikuma vietā tika konstatēts, ka ir notikusi ļaunprātīga dedzināšana un pēc neilga laika, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem tika noskaidrota persona, kura varētu būt saistīta ar izraisītajiem ugunsgrēkiem. Nekavējoties tika veikti meklēšanas pasākumi, lai notvertu iepriekšminēto personu un nepieļautu jaunu noziegumu veikšanu.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, ja tas izdarīts ar dedzināšanu. Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu jau tajā pašā dienā tika aizturēts kāds 1977. gada dzimis vīrietis, Valkas novada iedzīvotājs. Noskaidrots, ka aizturētais vīrietis pēc pirmā ugunsgrēka izraisīšanas, netālu no notikuma vietas vērojis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbu un to, kā deg saimniecības ēka, taču precīzi viņa rīcības motivācija patlaban tiek skaidroti izmeklēšanā.

Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.