Diviem vīriešiem par cilvēktirdzniecību piespriež nosacītu brīvības atņemšanu

Rīgas apgabaltiesa šodien diviem par cilvēku tirdzniecību apsūdzētiem vīriešiem piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar mantas konfiskāciju.

Abiem tika noteikts pārbaudes laiks uz trim gadiem, kā arī uzlikts par pienākumu piedalīties probācijas programmās.

Par šādiem sodiem apsūdzētie Artaše Daštojans un Timurs Ļežava bija panākuši vienošanos ar prokurori. Abi savu vainu pilnībā atzina. Lieta tika izskatīta aiz slēgtām durvīm.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, apsūdzētie 2003.gada rudenī mēģinājuši pierunāt divas pilngadīgas, materiāli nenodrošinātas sievietes doties strādāt uz ārzemēm. Viņām solīts, ka būs jāstrādā kādā bārā Vācijā. Cerot labi nopelnīt, sievietes piekritušas.

Abas uz Vāciju devušās ar autobusu. Tomēr, sasniedzot galamērķi, viss nav bijis, kā solīts. Sievietes sagaidījis ar prostitūciju saistīts darbs. Par to Vācijā ierosināta atsevišķa lieta.

Daštojans un Ļežava šodien Rīgas apgabaltiesā tika atzīti par vainīgiem pēc Krimināllikuma 154.1 panta 2.daļas - par cilvēku tirdzniecību personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Patlaban abi apsūdzētie atrodas brīvībā, abi strādā, bet viens no viņiem kopā ar sievu audzina divus bērnus.

Tā kā abi savu vainu pilnībā atzina un bija panākuši vienošanos ar prokurori, tiesa lietā pierādījumu pārbaudi neveica, bet šodien pasludinātais spriedums desmit dienu laikā būs pārsūdzams vienīgi kasācijas kārtībā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.