Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesās trīs policistus par kukuļa pieņemšanu no dzērājšofera 300 eiro apmērā

© f64

Iekšējās drošības birojs (IDB) nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trim Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona amatpersonām.

Minētās trīs Valsts policijas amatpersonas par administratīvā pārkāpuma - transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā - nefiksēšanu pieprasīja un pieņēma no kāda autovadītāja kukuli 300 eiro apmērā, tādējādi kriminālvajāšana pret šīm amatpersonām ierosināta par Krimināllikuma 320. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - kukuļa pieprasīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un pieprasītā kukuļa pieņemšanu.

2020.gada nogalē apritēs pieci gadi kopš IDB dibināšanas un šo gadu laikā biroja izmeklētie kriminālprocesi ir kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki - ir būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks. IDB kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.