Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija aizturējusi divus pusaudžus par šaušanu uz cilvēku pie Zolitūdes bērnudārza

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Valsts policija (VP) jau nozieguma dienā 14.septembrī aizturējusi divus pusaudžus par šaušanu ar pneimatisko ieroci uz cilvēku pie bērnudārza Zolitūdē.

VP Zemgales iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Edgars Zaķis aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizturētie ir 14 un 15 gadus veci pusaudži. Policija nodarījuma dienā netālu no nodarījuma vietas krūmos atradusi arī pneimatisko pistoli, kuras izcelsme vēl tiks skaidrota.

Pusaudži, kuri ir vietējie Zolitūdes iedzīvotāji, policijai skaidrojuši, ka savu nodarījumu veikuši izklaidējoties. Policija pieļauj, ka pusaudži šāvuši arī pa vilcienu, kuram sabojāti stikli, taču šis nodarījums vēl jāpierāda.

Nepilngadīgajiem par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa un tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu, draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Jau ziņots, ka 14.septembrī Rīgā, Zolitūdes apkaimē pie bērnudārza ar pneimatisko ieroci sašauts kāds vīrietis. Incidents noticis ap plkst.17.30 Imantas 18.līnijā pie bērnudārza. Cietušajam būtiskas traumas nav nodarītas.

Latvijas Radio vēstīja, ka incidents notika bērnudārza "Zelta atslēdziņa" teritorijā. Pēc Latvijas Radio rīcībā esošās informācijas, cietušais ir kāda bērnudārza audzēkņa tēvs, kuram lode trāpījusi sejā, kad viņš atnācis pakaļ bērnam.