Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rebenoka slepkavība: ģenerālprokurors aicina "policijai ļaut veikt savu darbu"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Ģenerālprokurors Juris Stukāns aicina sabiedrību "policijai ļaut veikt savu darbu" Rebenoka slepkavības lietas izmeklēšanā, noskaidroja prokuratūrā.

Stukāns ir informēts par lietas izmeklēšanu un pievērsis tai pastiprinātu uzmanību, kā arī koncentrējis Rīgas tiesas apgabala prokuratūras darbu, lai tiktu nodrošināta stingra uzraudzība pār izmeklēšanu.

Uzraugošais prokurors ir aktīvi iesaistījies izmeklēšanas norisē, lai nodrošinātu kvalitatīvu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, uzsver Ģenerālprokuratūra.

Ģenerālprokurors aicina ļaut Valsts policijai darīt savu darbu, jo pēc viņa rīcībā esošas informācijas, šīs lietas izmeklēšanai ir koncentrēti labākie izmeklētāji.

Tikmēr Valsts policija aģentūrai LETA atzina, ka policija pirmdienas preses konferencē jau visu publiskojamo informāciju ir paudusi un izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus patlaban nesniegs.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu Langstiņos nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa biznesa partneris Ingus Balandins ievainots.

Policija šonedēļ žurnālistiem skaidroja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties pa tām no pagalma puses. Policija gan vēl skaidros, vai ielaušanās pa durvīm notikusi pirms saimnieku atgriešanās vai jau pēc tam. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Rebenoka partneris veterinārārsts Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

Lai arī policija izvirzījusi un strādā pie divām galvenajām versijām, proti, noziegums paveikts laupīšanas nolūkā vai arī saistībā ar Rebenoka profesionālo darbību, policija norādījusi, ka patlaban noziegums neizskatās pēc pasūtījuma slepkavības.

Tikmēr savu viedokli par noziegumu vairākkārt paudis Balandina pilnvarotais pārstāvis Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis. Viņš paziņojis, ka notikumu gaita noslepkavotā advokāta mājā slepkavības naktī neliecina par laupīšanas uzbrukumu.