Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Daugavpils pusē vīrietis nozog instrumentus un būvmateriālus 18 000 eiro apmērā

Attēlam ilustratīva nozīme © Pixabay

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils kriminālpolicijas darbiniekiem kratīšanas laikā izdevās atgūt elektroinstrumentu komponentes un būvmateriālus 18 000 eiro vērtībā, kuri 29. augustā tika nozagti no kāda uzņēmuma noliktavas. Tika noskaidrota arī aizdomās turamā persona. Par doto faktu uzsākts kriminālprocess.

Veicot operatīvās informācijas pārbaudi, 4. septembrī, Daugavpils novadā tika veikta kratīšana kāda 1988.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Kratīšanas laikā tika izņemtas elektroinstrumentu detaļas. Atgūto elektroinstrumentu vērtība ir aptuveni 18 000 eiro. Likumsargiem izdevās noskaidrot vīrieša saistību ar 29.augustā notikušo zādzību no kāda uzņēmuma noliktavām Daugavpils novadā. Jāpiebilst, ka aizturētais jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, ka arī bija sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizdomās turamajai personai par minēto noziedzīgo nodarījumu draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 175.panta 3. daļas.

Atgādinām, ka par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.