Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Dobelē vīrietis Jaungada naktī ar cirvi nogalinājis paziņu; lūdz sākt kriminālvajāšanu

© Kaspars Krafts/F64

Valsts policija (VP) prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti par Jaungada naktī pastrādātu slepkavību,  informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Valsts policija (VP) prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti par Jaungada naktī pastrādātu slepkavību, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

VP Dobeles iecirknī šogad 1.janvāra naktī tika saņemta informācija, ka Dobeles novada Bērzes pagastā ir izdarīta slepkavība. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki atrada 1945.gadā dzimuša vīrieša līķi ar vairākām cirstām brūcēm. Nozieguma vietā tika aizturēts 1968.gadā dzimis vīrietis.

Izmeklēšanā policisti noskaidroja, ka iesaistītās personas bija savstarpēji pazīstamas un slepkavība izdarīta kopīgas alkohola lietošanas laikā. Jau nākamajā dienā pēc aizturēšanas - 2.janvārī - 1968.gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Lai arī aizdomās turētais vīrietis joprojām savu vainu izdarītajā neatzīst, veicot izmeklēšanas darbības, tika iegūts pietiekams pierādījumu kopums un pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Dobeles rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 117.panta otrās daļas par slepkavību pastiprinošos apstākļos, skaidroja Kalniņa.

Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.