Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija izmeklē jaunieša izraisītas auto sadursmes Vecmīlgrāvī, kuras pārraidīja arī internetā

Attēlam ilustratīva nozīme © Pixabay

Valsts policija (VP) šodien sākusi kriminālprocesu par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, kas saistīts ar kāda jaunieša izraisītām auto sadursmēm Vecmīlgrāvī, kuras arī tika pārraidītas interneta tiešraidē.

Internetā ievietotajā video var redzēt kā automašīna, kurā bez šofera atrodas trīs pasažieri, iekļūst vienā no no negadījumiem.

VP pārstāve Krista Andersone skaidroja, ka policija šorīt saņēma informāciju par ceļu satiksmes negadījumu Vecmīlgrāvī, kur tika noskaidrots, ka viena no personām, kura atradās automašīna, ir piesavinājusies konkrēto automašīnu. Sākotnēji automašīnas vadītājs izraisīja sadursmi ar citu transportlīdzekli un centās aizbēgt, bet rezultātā izraisīja otru sadursmi.

VP ir noskaidrojusi video redzamās personās. Tās jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā.

Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 179.panta pirmās daļas, proti, par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai šī manta uzticēta vai kuras pārziņā tā atradusies (piesavināšanās). Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.