Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Reidā Pārdaugavā aiztur iespējamo slepkavnieci, zagli un citas meklētas personas

© Valsts policija

Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu, 30. jūliju, Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirknis, Rīgas Kurzemes iecirknis un Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde veica preventīvos pasākumus Pārdaugavā. Pārbaudes tika rīkotas, lai cīnītos ar ielu noziedzību un veiktu likumpārkāpumu profilaksi. Jāatzīmē, ka pasākumi tika veikti plašā Pārdaugavas teritorijā – Ziepniekkalnā, Āgenskalnā, Torņakalnā, Imantā, Iļģuciemā, Zasulaukā, Ķīpsalā un citviet.

Kopumā no pulksten 16.00 līdz 01.00 policisti pārbaudīja 147 personas un 12 automašīnas. Tika noskaidrots, ka astoņas no pārbaudītajām personām ir izsludinātas meklēšanā un šīs personas tika aizturētas.

To vidū tika aizturēta 1968. gadā dzimusi sieviete, kura tiek turēta aizdomās par vīrieša slepkavību, kas izdarīta 2016. gadā. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu viņa ir izdarījusi kopā ar savu dzīvesbiedru būdama alkohola reibumā. Vairākus gadus sieviete bija izvairījusies no izmeklēšanas. Jāpiemin, ka arī aizturēšanās brīdī aizdomās turētā bija iereibusi.

Tāpat preventīvo pasākumu laikā tika aizturēts kāds vīrietis, kuram ir piespriests cietumsods par zādzību, bet viņš no soda bija izvairījies. Aizturētais tika nogādāta uz izolatoru.

Vēl sešas personas tika aizturētas par dažādiem citiem noziegumiem un pārkāpumiem. Dažas no šīm personām meklēšanā bija izsludinājusi prokuratūra.

Valsts policija arī turpmāk dažādos Rīgas mikrorajonos rīkos preventīvos pasākumus ar mērķi apkarot ielu noziedzību.