Limbažos policija atrod marihuānas audzētavu

© Valsts policija

Pagājušajā nedēļā, piektdien Limbažu policijas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Vidzemes reģiona Kriminālpolicijas biroja sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļu kratīšanas laikā kādā adresē Limbažos Ozolu ielā 1981. gadā dzimuša limbažnieka dzīvesvietā atklāja nelikumīgu narkotisko vielu saturošo augu (marihuānas) audzētavu.

Kratīšanas laikā izņemti 165 marihuānas kaņepju stādi, kā arī atrasti un izņemti 34 realizācijai sagatavoti iepakojumi ar augu izcelsmes vielu, kuru daudzums un svars vēl tiek precizēts.

Kratīšanas laikā izņemtas arī 44 viena litra tilpuma pudeles, kas pildītas ar šķidrumu, kuram ir alkoholam raksturīga smaka, divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un piecas patronas.

Kratīšana veikta iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros un pārbaudot informāciju, ka minētajā adresē var iegādāties narkotiskās vielas.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka ar šo nelegālo „biznesu” vīrietis nodarbojies jau ilgāku laiku un pie kārotā pirkuma tikušas pat personas, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu.

Ir nozīmētas ekspertīzes un turpinās izmeklēšana kriminālprocesā, kas uzsākts par narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana realizācijas nolūkā un neatļauta realizēšana”. Soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais