Salacgrīvas pusē vīrietis ar pašizgatavotu ieroci piedraud kaimiņienei

© Pixabay

21. jūlija pēcpusdienā Salacgrīvas novadā kādā īpašumā vīrietis, pēc savstarpēja konflikta ar kaimiņieni, izšāvis ar ierocim līdzīgu priekšmetu viņas virzienā, kā arī izteicis draudus nodarīt smagus miesas bojājumus. Vīrietis aizturēts un izņemts pašizgatavots ierocis. Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Otrdien, 21. jūlijā, policijā tika saņemta informācija par to, ka Salacgrīvas novadā kādā īpašumā vīrietis, iespējams, šaudās ar nenoskaidrotu ieroci. Izbraucot policijas norīkojumam, noskaidrots, ka vīrietis, pielietojot šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, izteicis draudus nodarīt smagus miesas bojājumus savai kaimiņienei.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp vīrieti un kaimiņieni izcēlies savstarpējs konflikts. Pēc kā vīrietis izteicis draudus nogalināt viņu un izšāvis kaimiņienes virzienā. 1979. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un izņemts pašizgatavots ierocis, vairākas patronas, čaulītes un svina krotis.

Ceturtdien, 23. jūlijā, aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Jāpiebilst, ka vīrietis jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā. Tajā skaitā par tīšu mantas bojāšanu un šis kriminālprocess jau nosūtīts uz tiesu.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta un 233.panta noziedzīgā nodarījuma pazīmēm. Policijā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.