Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Robežsargi kārtējo reizi aiztur kukuļdevēju

© F64 Photo Agency

Pirmdien, 20.jūlijā robežsargi Pāternieku robežkontroles punktā aizturēja kārtējo kukuļdevēju - dodot kukuli 100 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Baltkrievijas pilsonis.

Veicot valsts robežu šķērsojošo transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ar mikroautobusu ieceļojošu Baltkrievijas pilsoni, kurš robežsargiem neuzrādīja vadītā transportlīdzekļa tehniskās apskates dokumentus. Pēc robežsargu lūguma uzrādīt iepriekšminētos dokumentus vīrietis iesniedza robežsargiem anketas, kuras personas aizpilda ieceļojot Latvijā, starp kurām bija ievietota 100 eiro banknote.

Vīrietis kukuli deva, lai šķērsotu valsts robežu bez mikroautobusa tehniskās apskates dokumentiem.

Par kukuļdošanu pret aizdomās turēto 1987.gadā dzimušo Baltkrievijas pilsoni tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, savukārt Krāslavas rajona prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības, noslēdzot vienošanos ar prokuroru par vainas atzīšanu un naudas soda 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4 300 eiro noteikšanu, kas stāsies spēkā 10 dienu laikā pēc tiesas notiesājoša sprieduma.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.