Policija izmeklēs skandalozu Valmieras autoavāriju

Valmieras policija lūdz atsaukties aculieciniekus ceļu satiksmes negadījumam, kas notika 25.septembrī ap plkst.20.45 Valmierā, K.Baumaņa un Beātes ielas krustojumā, kurā iesaistīta automašīnas BMW un VW Passat.

Policijas Elektronisko notikumu žurnālā reģistrēta informācija liecina, ka automašīnu sadursme notikusi, kad VW Passat vadītājs, 1946.gadā dzimis vīrietis, nav palaidis pa galveno ielu braucošo BMW, ko vadījis 1968.gadā dzimis Alojas novada Brīvzemieku pagasta iedzīvotājs. Pēc sadursmes automašīna VW Passat uzmesta uz gājēju pārejas pie krustojumā ar G.Apiņa ielu.

Sadursmē bojātas abas automašīnas, cietušo nav, nra.lv informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Pēc šī negadījuma interneta vidē tika izplatīta informācija, kuru it kā rakstījis kāds negadījuma aculiecinieks. Aculiecinieks norāda, ka automašīna BMW pa ielu pārvietojusies ar ātrumu vismaz 100 kilometri stundā. BMW vadītājam priekšā uz ceļa izgriezusies VW Passat markas automašīna, kuras vadītājs lielā ātrumā braucošo automašīnu vēl nebija pamanījis, jo tā bijusi aiz kalna, kad VW Passat sāka savu manevru pa kreisi.

"BMW vadītājs šajā situācijā bija iedomājies, ka apdzīs vēl lēni braucošo VW pa labo pusi, taču acumirklī saprata, ka tas nav iespējams, un "meta" pa kreisi, kā rezultātā ietriecās VW markas automašīnai aizmugurē, kuru burtiski aizmeta pa gaisu līdz pakalniņa vidum, kas atrodas ceļa labajā pusē, savukārt pats BMW apstājās tikai jau pie nākamā krustojuma kokā," informē aculiecinieks.

Pēc viņa stāstītā, iespējams, automašīnas BMW vadītājs ir bijis alkohola reibumā, tādēļ viņa vietā par šoferi uzdevies kāds cits vīrietis, kurš runājis ar policijas darbiniekiem.

Pēc sadursmes notikuma vietā ieradusies policijas ekipāža - divi satiksmes uzraudzības rotas darbinieki, kas noformējuši ceļu satiksmes negadījuma protokolu, informē policija.

Paskaidrojumā pēc negadījuma automašīnas BMW vadītājs norāda, ka automašīnu vadījis ar atļauto ātrumu -50 līdz 55 kilometri stundā un automašīnā pasažieri nav bijuši.

Negadījuma aculiecinieks norāda, ka policijas darbinieki protokolus sastādījuši netipiski ātri, policisti nav likuši šoferiem iepūst alkometrā, nav mērījuši bremzēšanas ceļa garumu vai analizējuši sadursmes apstākļus. Tāpat viņi nemeklēja un nejautāja neviena aculiecinieka viedokli. Rezultātā negadījumā par vainīgu ticis atzīts VW Passat vadītājs.

Policija ir reaģējusi uz šo izplatīto informāciju un cer uz iedzīvotāju atsaucību. "Policija izsaka vislielāko paldies aculieciniekiem, kas bija klāt notikuma brīdī un nepalika vienaldzīgi pret notiekošo. Lai noskaidrotu patiesos notikušā apstākļus un lemtu par lietas materiāla nosūtīšanu auto tehniskās ekspertīzes veikšanai, policija lūdz atsaukties visus, kas var sniegt informāciju par notikušo ceļu satiksmes negadījumu. Lai noskaidrotu patiesību, vispirms ir nepieciešams apzināt aculieciniekus," skaidro Jukāma.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece informē, ka mīklainās lietas izmeklēšanu pārņēmis Valsts policijas Iekšējās drošības birojs, kā arī Galvenās Kārtības policijas pārvaldes izmeklētāji Rigā.

Policija cer uz iedzīvotāju atsaucību un godaprātu, aicina nepalikt anonīmu interneta komentētāju līmenī, bet zvanīt uz numuru 26401970, lai palīdzētu noskaidrot precīzus patiesos notikuma apstākļus un sauktu pie atbildības personu, kas izraisīja minēto ceļu satiksmes negadījumu.

Svarīgākais