Policija sākusi izmeklēt bērna mērkšanu gaļas spainī

Policijā ir sākta administratīvā lietvedība par gadījumu, kad kāda māte, pēc pašas teiktā, audzināšanas nolūkos bērnu ar galvu uz leju mērcēja ar šķidrumu pildītā spainī.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka administratīvā lieta ir sākta Teikas iecirknī. Policija jau noskaidrojusi bērna māti, kura veikusi šīs darbības.

Sadovskis sacīja, ka bargākais sods, ko mātei varētu piespriest, ir 50 latu naudas sods, bet maigākais - brīdinājums.

Kā iepriekš vēstīja raidījums "Degpunktā", publiskai apskatei populārajā portālā "www.draugiem.lv" tika ievietots video, kurā redzams, kā māte aptuveni trīs līdz četrus gadus veco dēlu par nepaklausību paņēmusi aiz kājām un, turot ar galvu uz leju, iebāzusi marinētas gaļas spainī.

Pati māte raidījumam "Degpunktā" sacīja, ka tas ir privāts mājas video un tas esot tikai joks, kas esot izrauts no konteksta, un komentāru nebūšot.

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa raidījumam "Degpunktā" uzsvēra, ka diez vai vajadzētu ievietot draugu portālā šādus video, kurā iemūžināts, cik vecāki neprasmīgi audzina savus bērnus. Inspekcijas pārstāve uzskata, ka šai mātei nāktu par labu palasīt kaut vai internetā speciālistu rakstus par to, kā savaldīt bērnu un pārtraukt nepaklausīgu uzvedību.

Svarīgākais