Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Daugavpilī vīrietis no bankas konta Īrijā izkrāpj 20 000 eiro un cenšas tos Latvijā legalizēt

© Romāns Kokšarovs/F64

Daugavpils prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par noziedzīgi iegūtu 20 000 legalizēšanu, kas ar viltu tika izkrāpti no bankas konta Īrijā, pavēstīja ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību 2014.gada septembrī vīrietis ar izmeklēšanā nenoskaidrotām personām kopīgi vienojās legalizēt noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus, kas ar viltu tika izkrāpti no bankas konta Īrijā.

Apsūdzētais piekrita tam, ka noziedzīgi iegūtie līdzekļi tiks ieskaitīti viņa kontos, no kuriem viņš tos nekavējoties izņems skaidrā naudā un nodos nenoskaidrotām personām, saņemot par to atlīdzību. Viņš atvēra divus kontus AS "Citadele banka" un to datus nodeva tālāk, lai attālināti organizētu un kontrolētu noziedzīgi iegūto līdzekļu ieskaitīšanu.

Apsūdzētā kontā tika veikts nelikumīgs naudas pārskaitījums 20 000 eiro apmērā. Viņš no konta izņēma 7800 eiro, bet "Citadele banka" saņēma ziņas no Īrijas bankas par līdzekļu nelegālo izcelsmi un pieņēma lēmumu atturēties no atlikušo finanšu līdzekļu debeta operācijām abos kontos.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas un Krimināllikuma 193.1 panta pirmajā daļā. Par šādiem noziegumiem likums paredz cietumsodu līdz 12 gadiem.

Lieta nodota Daugavpils tiesai.