Euroaptieka policijai ziņo par izspiešanas mēģinājumu

SIA "Euroaptieka" vērsusies Valsts policijā, sūdzoties par naudas izspiešanas mēģinājumu no SIA "Lucrum Realty" puses, aģentūru LETA informēja SIA "Euroaptieka" valdes locekle Inga Zemdega-Grāpe.

Kā informēja Zemdega-Grāpe, 22.septembrī uzņēmums saņēmis nekustamā īpašuma māklera, SIA "Lucrum Realty" valdes locekļa Bruno Ranča vēstuli, kurā viņš, atsaucoties uz it kā veiktajiem starpniecības pakalpojumiem, pieprasa komisijas maksu no uzņēmuma.

Grāpe uzsver, ka aptiekai nav bijušas un arī pašreizējā brīdī nav nekādas juridiskas saistības ar minēto uzņēmēju. "Tā ir vai nu apzināta, vai neapzināta, bet negodīga rīcība. Kā no Bruno Ranča vēstules izriet, šāds gadījums viņam nav vienīgais. Ir ļoti nepatīkami, ka Bruno Rancis cenšas šantažēt respektablus un pelnošus uzņēmumus, kāds ir SIA "Euroaptieka"," sašutumu pauž Zemdega-Grāpe.

Viņa cer, ka apstāklis, ka uzņēmums ir vērsies policijā, kalpos par brīdinājumu līdzīgiem darboņiem, kuri savas neveiksmes nekustamā īpašuma biznesā cenšas risināt uz godīgu uzņēmumu rēķina.

Rancis aģentūrai LETA pauda neizpratni par "Euroaptiekas" rīcību. Viņš sacīja, ka 2008.gada novembrī "Lucrum reality" aptiekai piemeklējusi biroja telpas, bet uzņēmums par to nav samaksājis komisijas maksu, kas ir aptuveni 2000 latu apmērā. Jau vairākkārt "Lucrum reality" ir vērsies pie "Euroaptiekas" vadības, lai risinātu šo jautājumu.

Rancis pieļāva, ka šajā laikā mainījusies "Euroaptiekas" vadība, kas, iespējams, ir iemesls minētajai uzņēmuma rīcībai. Tolaik, kad notika pārrunas par telpu meklēšanu, ar Ranci sazinājās "Euroaptiekas" valdes locekle Tatjana Gardubeja.

Rancis atzīst, ka, iespējams, kļūda bijusi arī tā, ka ar "Eiroaptieku" netika noslēgts sadarbības līgums, jo galvenais mērķis bija patiesi palīdzēt atrast biroja telpas un SIA "Lucrum Realty" valdes loceklim bija izveidojies pozitīvs iespaids par SIA "Euroaptieka". Pēc tam, kad uzņēmums izvēlētās telpas Cēsu ielā ieguvis, komisijas maksa tā arī netika samaksāta.

Viņš arī informēja, ka no šodienas plkst.9 pieteicis bada streiku, jo Zemdega-Grāpe līdz vakardienai nav atbildējusi uz viņa nosūtīto vēstuli, kurā viņš lūdzis samaksāt viņa pārstāvētajam uzņēmuma pienākošos naudu. Ņemot vērā, ka šī summa nav saņemta, Rancim esot radušies parādi, kurus nomaksāt viņš nevarot, jo parādā esot arī vēl kāds uzņēmums.

Šī gada pirmajos septiņos mēnešos SIA "Euroaptieka" apgrozījums pieaudzis par 8% salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn.

2010.gada pirmajā pusē aptieku modernizācijā un darbinieku apmācībā SIA "Euroaptieka" investējusi ap 75 000 latu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais