Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Dobeles novadā septiņas reizes tiesāts vīrietis nodūris sievieti

© Kaspars Krafts/F64

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Dobeles iecirkņa darbinieki aizturējuši septiņas reizes tiesātu vīrieti, kurš, iespējams, savā dzīvesvietā ar vairākiem naža dūrieniem nāvējoši sadūris sievieti.

Kā informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa, vīrietis tika aizturēts tajā pašā dienā, kad sadurtā sieviete nomira Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) transportlīdzeklī. 28.jūnijā Zemgales rajona tiesa aizturētajam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Policija noskaidrojusi, ka 26.jūnijā ap plkst.18.50 Dobeles novada Auru pagastā kādas daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī kopīgas alkohola lietošanas laikā vīrietis savā dzīvesvietā ar vairākiem naža dūrieniem sadūra 1976.gadā dzimušu sievieti.

Uz notikuma vietu tika izsaukts NMPD, taču mediķu automašīnā sieviete no gūtajiem ievainojumiem mira. Turpat likumsargi nekavējoties aizturēja arī iespējamo vainīgo personu - 1967.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir bijis tiesāts septiņas reizes, tajā skaitā par sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu, kas vērsti pret personas veselību un dzīvību. Veicot vīrietim ekspertīzi, izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs bija 2,77 promiles, stāstīja Kalniņa.

Svētdien, 28.jūnijā, Zemgales rajona tiesā vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pašlaik VP ZRP Dobeles iecirkņa amatpersonas skaidro nozieguma motīvus, un policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību.

Par šādu noziegumu var sodīt ar ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, norādīja Kalniņa.