Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Dobelē vīrietis saņem divu gadu cietumsodu un 1004 eiro sodu par kapu apgānīšanu un zādzībām

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

 Zemgales rajona tiesa Dobelē piespriedusi divu gadu cietumsodu kādam vīrietim, kurš notiesāts par pieciem dažādiem noziegumiem, tostarp kapu apgānīšanu un zādzībām, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā spriedumā.

Spriedumā skaidrots, ka vīrietis savas noziedzīgās darbības veicis laika posmā no 2015.gada līdz 2017.gadam. 2015.gada rudenī vīrietis ar kādu pārinieku ielauzies svešā garāžā, kur nozaguši dīzeļdegvielu 615 eiro vērtībā.

Savukārt 2017.gada vasarā īsi pēc Jāņiem notiesātais kopā ar diviem līdzdalībniekiem Dobeles pagasta "Brenču kapos" salauza ziņojumu dēli, apgāza vairākus krustus, kā arī sabojāja vairākus kapakmeņus un citas kapos esošās lietās.

Tajā pašā dienā kompānija kādai svešai mājai izsita stiklus, norāva pirts jumtam šīfera loksnes un sabojāja dzīvojamās mājas krāsni.

Tās pašas dienas naktī trijotne pastrādāja arī vairākas zādzības, proti, tika nozagts tika trimmeris un velosipēds. Pēcāk velosipēds tika pārdots vietējā lombardā.

Kopumā notiesātajam vīrietim bez diviem gadiem aiz restēm nāksies arī atlīdzināt radītos zaudējumos, kuru kopsumma ir 1004 eiro.