Alūksnes novadā automašīnā atrasti 170 000 cigarešu ar Krievijas akcīzes markām

Vakar pēc plkst.18 Alūksnes novada Pededzes pagasta pierobežā, ceļa Zaiceva-Alūksne devītajā kilometrā, policija apturēja automašīnu, kurā atrasti un izņemti 170 000 cigarešu, kas marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markām, aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Informācija par meklēšanā esošu automašīnu "Ford Escort" Alūksnes policijas iecirknī tika saņemta no robežsardzes. Automašīnas vadītājs nebija pakļāvies robežsardzes darbinieku prasībai apstāties un automašīna devusies pilsētas virzienā.

Uz norādīto apvidu nekavējoties izbraukusi policijas patruļmašīna, kas apturējusi automašīnu Pededzes pagasta pierobežā.

Automašīnu vadījusi 1978.gadā dzimusi Alūksnes iedzīvotāja, kuras faktiskais vīrs 21.septembrī tika apturēts, vadot automašīnu "Audi A6", kurā atradās vairāki tūkstoši cigarešu, kas bija marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markām.

LETA jau ziņoja, ka 21.septembrī plkst.14 Alūksnes novadā uz ceļa Alūksne-Veclaicene ceturtajā kilometrā Gulbenes iecirkņa darbinieki aizturēja divus 1991. un 1973.gadā dzimušus Pededzes pagasta iedzīvotājus, kas divās automašīnās "BMW" un "Audi" pārvadāja cigaretes, kas bija marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markām. Izņemti 80 600 cigarešu "Lifa", kas tika pārvadātas abās automašīnās.

Pirmatnējā apskate liecina, ka cigaretes, visticamāk, uzglabātas mežā. Iesaiņojumi nodrošināti pret samirkšanu un kastes, kurās atradās cigaretes, apbirušas ar skujām.

Turpinās izmeklēšana kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā rezultātā radīts būtisks kaitējums. Par šo pārkāpumu soda ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.