Par atkārtotu uzmākšanos jaunām meitenēm - divi gadi un astoņi mēneši cietumā

Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda viena gada un astoņu mēnešu cietumsodu 1978.gadā dzimušajam Aldonim Krinbergam, kurš atkārtoti apsūdzēts par seksuāla rakstura uzmākšanos jaunām meitenēm.

Lai gan apsūdzība vīrietim tika uzrādīta par uzmākšanos mazgadīgajām, notiesāts viņš tika par uzmākšanos nepilngadīgajām, aģentūrai LETA skaidroja prokurore Inese Šulte.

Apgabaltiesa šodien Krinbergam piemēroja viena gada un septiņu mēnešu cietumsodu, bet, ņemot vērā, ka apsūdzētais savus noziedzīgos nodarījumus bija pastrādājis iepriekš piespriestā nosacītā soda pārbaudes laikā, galīgais sods Krinbergam tika noteikts bargāks - brīvības atņemšana uz gadu un astoņiem mēnešiem.

Prokurore Šulte tiesas debatēs Krinbergu bija lūgusi atzīt par vainīgu pēc panta par uzmākšanos mazgadīgajām, kā galīgo sodu apsūdzētajam nosakot brīvības atņemšanu uz trīsarpus gadiem.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Krinbergs savas faktiskās darbības tiesā ir atzinis, taču nav skaidrs, vai viņš zinājis, cik veci ir upuri.

Prokurore Šulte aģentūrai LETA sacīja, ka šodien pasludināto spriedumu, visticamāk, pārsūdzēšot, taču galīgo lēmumu par apelācijas protesta iesniegšanu vai neiesniegšanu viņa pieņemšot pēc tam, kad iepazīsies ar pilnu apgabaltiesas sprieduma tekstu, kas būs pieejams no 8.oktobra.

Krinbergs šajā lietā apsūdzēts par astoņām seksuāla rakstura uzmākšanās epizodēm, kurās ir četras cietušās.

Prokuratūra norāda, ka Krinbergs meitenēm no jauna sācis uzmākties jau tajā pašā dienā, kad tiesa nolasījusi spriedumu viņa iepriekšējā lietā.

Kā ziņots, pērn rudenī apgabaltiesa Krinbergu atzina par vainīgu analoģisku noziegumu pastrādāšanā. Toreiz Krinbergam tika piemērota nosacīta brīvības atņemšana uz pusotru gadu ar tikpat ilgu pārbaudes laiku.

Pirmo reizi 1978.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts 2008.gada 3.novembrī, kad izmeklētāji viņa tālrunī atrada aptuveni 200 mazu meiteņu tālruņu numurus. Prokuratūra vēlāk norādīja, ka šos numurus vīrietis varētu būt ieguvis no paziņām, interneta portālos un citviet. Viņš zvanījis meitenēm un izteicis dažādus seksuāla rakstura piedāvājumus.

Krinbergam policija bija nākusi uz pēdām pēc tam, kad kādai meitenei viņš regulāri zvanījis jau kopš 2008.gada augusta un viņa to vairs nav varējusi izturēt. Meitene piezvanījusi uz kādu anonīmo tālruni, ko koordinē Bērnu tiesību aizsardzības centrs.

Pirmajā kriminālprocesā prokuratūra Krinbergam bija inkriminējusi teju 200 noziedzīga nodarījuma epizodes.

Tagad apsūdzētais atrodas apcietinājumā.