FOTO: Daugavpilī atklāj marihuānas audzētavu

© Valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki 5.jūnijā, Daugavpilī, veicot operatīvus pasākumus, atklāja marihuānas audzētavu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, veica telpu pārbaudi kādā īpašumā Daugavpils centra teritorijā. Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja telpās ierīkotu marihuānas audzētavu. Tika aizturēta arī aizdomās turamā persona. Kopā kratīšanas rezultātā izņemti 178 marihuānas augiem līdzīgi stādi, aptuveni 53 kg marihuānai līdzīgu augu neizžāvētā veidā un vairāk kā 7 kg izžāvētas marihuānas.

Precīzi izņemto vielu sastāva un daudzuma noteikšanai kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Aizdomās turamajai personai, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā, draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 253.panta 1.daļas.

Atgādinām, ka saskaņā ar KL 253.panta 1.daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais