Rīgā aizturēto izvarotāju atpazinušas vēl divas upures

© Valsts Policija

Par 19 gadus vecas jaunietes aplaupīšanu un izvarošanu aizturēto 1974.gadā dzimušo vīrieti atpazinušas vēl divas no viņa cietušas sievietes.

LETA jau ziņoja, ka 21.septembrī policija aizturēja 1974.gadā dzimušu jau agrāk par laupīšanām tiesātu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 1991.gadā dzimušas jaunietes aplaupīšanu un izvarošanu.

Policija aizturētā fotogrāfiju izplatīja plašsaziņas līdzekļos, un jau patlaban ir atsaukušās divas sievietes, kuras cietušas no šī vīrieša. Vienu no šīm sievietēm varmāka mēģinājis izvarot tās pašas dienas rītā, pirms tika izvarota šī 19 gadus vecā jauniete. Otra sieviete, kura pieteikusies policijā, tikusi izvarota šā gada septembra sākumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija vērš uzmanību, ka minētais vīrietis savas darbības varētu būt veicis ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā, tādēļ aicināti atsaukties vēl citi iespējamie cietušie.

LETA jau ziņoja, ka sestdien, 18.septembrī, kāda 1991.gadā dzimusi jauniete ap plkst.6.30 gāja mājās pa Dzelzavas ielu un netālu no Staiceles ielas viņai uzbruka kāds vīrietis, kurš pieprasīja naudu un mobilo tālruni, piedraudot ar vardarbību. Pēc aplaupīšanas vīrietis jauno sievieti ievilka vārtrūmē, kur, piedraudot ar vardarbību, apmierināja savu dzimumtieksmi.

Pēc notikušā meitene vērsās policijā, un jau 21.septembra pēcpusdienā Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, veicot izmeklēšanas darbības un realizējot operatīvo informāciju, aizdomās par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu aizturēja 1974.gadā dzimušu vīrieti.

Svarīgākais