Par vismaz piecu sieviešu izvarošanu Jūrmalā aizturēts 41 gadu vecs vīrietis

Jūrmalā aizturēts kāds 41 gadu vecs vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par vismaz piecu sieviešu izvarošanu laikā no 2006.gada līdz šā gada septembrim.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka 1969.gadā dzimušais vīrietis aizturēts pagājušās nedēļas piektdienā, 17.septembrī.

Jūrmalas iecirknī jau no 2006.gada tika konstatēti vairāki izvarošanas gadījumi, kuros varmāka savus upurus izvēlējies internetā, uzdodoties par darba devēju. Proti, vīrietis kādā no interneta portāliem uzmeklēja sievietes, kuras meklē darbu, un piedāvāja viņām strādāt Jūrmalā. Pārsvarā vīrietis uzdevās par kādu viesnīcas darbinieku un piedāvāja it kā esošu administratores vai bārmenes vakanci. No varmākas noziedzīgajām darbībām cieta tās sievietes, kuras piekrita ierasties uz darba interviju kāpu zonā pie Lielupes.

Kopā Jūrmalas Kriminālpolicijā sākti pieci kriminālprocesi, kuros varmāka darbojies pēc šāda scenārija. Pirmais kriminālprocess sākts 2006.gadā, tad divi 2009.gadā un vēl divi šogad - 20.aprīlī un 15.septembrī. Pēc šiem gadījumiem Jūrmalas Kriminālpolicijas darbinieki veica plašus izmeklēšanas pasākumus un 17.septembrī sadarbībā ar Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.biroja darbiniekiem aizturēja kādu 1969.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk par šāda rakstura noziegumiem nav nonācis policijas redzeslokā.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais