Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Serbijas pilsonis uz Latvijas robežas pasē "paslēpj" 5 eiro kukuli

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Otrdien, 2.jūnijā robežsargi Grebņevas robežkontroles punktā aizturēja kārtējo kukuļdevēju, dodot kukuli 5 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Serbijas pilsonis.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Serbijas pilsoni, kurš robežsargiem uzrādīja pasi ar tajā ievietotu 5 eiro banknoti.

Vīrietis kukuli deva, lai viņa vadītais kravas transportlīdzeklis netiktu novirzīts uz skenēšanu.

Par kukuļdošanu pret 1991.gadā dzimušo Serbijas pilsoni pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas uzsākts kriminālprocess, kurš 3.jūnijā nodots Ludzas rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

"Lepojos, ka iekšlietu dienestos strādā godīgi cilvēki, kas nepakļaujas kukuļņemšanas kārdinājumiem. Šī ir mūsu darba neredzamā puse - aktīvi ikdienā strādājam pie tā, lai mūsu darbinieki būtu godprātīgi, pildītu savus pienākumus, cīnītos ar noziedzību un to netolerētu savā vidū," pauž iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Šogad šis ir jau 14 konstatētais kukuļdošanas gadījumus, savukārt pērn gada garumā robežsargi konstatējuši 8 kukuļdošanas gadījumus, no kuriem septiņos gadījumos personām ar prokurora priekšrakstu piemēroti naudas sodi 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4 300 euro katrai.