Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par 10 ecstasy tablešu pārdošanu piespriež vairāk kā 5 gadus cietumā

Attēlam ilustratīva nozīme © Pixabay

2020.gada 8.maijā Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa apstiprināja Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu apkarošanas prokuratūras prokurora un apsūdzētā vienošanos par apsūdzētā sodīšanu ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un vienu mēnesi, kā arī probācijas uzraudzību uz vienu gadu par to, ka persona neatļauti iegādājās, glabāja psihotropo vielu lielā apmērā un narkotisko vielu realizācijas nolūkā, un neatļauti realizēja psihotropo vielu.

Saskaņā ar tiesas izmeklēšanā pārbaudītiem pierādījumiem apsūdzētais, realizācijas nolūkā iegādājās 10 tabletes, kas satur 2,10 g MDMA (tā saukto ecstasy), kas saskaņā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību" ir psihotropā viela lielos apmēros, kā arī 3,8 g marihuānu un glabāja to pie sevis realizācijas nolūkā.

Apsūdzētais 10 ecstasy tabletes realizēja kādā Imantas lielveikala stāvvlaukumā, pārdodot tās speciālajā izmeklēšanas eksperimentā iesaistītai personai, pēc kā arī tika aizturēts.

Ar šādām darbībām apsūdzētais izdarīja Krimināllikuma 253.1 panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Pie apsūdzības uzrādīšanas apsūdzētais piekrita vienam no Kriminālprocesa likumā vienkāršotajiem pabeigšanas veidiem - vienošanās par vainas atzīšanu un sodu - brīvības atņemšana uz pieciem gadiem un vienu mēnesi, kā arī probācijas uzraudzību uz vienu gadu. Ņemot vērā, ka apsūdzētais noziedzīgo nodarījumu bija izdarījis cita nosacīta soda izciešanas laikā, galīgais sods viņam tika noteikts brīvības atņemšana uz pieciem gadiem un vienpadsmit mēnešiem, ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.