Rīgā ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki [papildināts]

Vakar vakarā ugunsgrēkā Rīgā gājuši bojā trīs cilvēki. Policija pieļauj, ka ugunsgrēks izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, Augusta Deglava ielas 28.nama dzīvoklī notika ugunsgrēks, pēc kura likvidēšanas tika atrasti trīs bojāgājušie.

Ugunsdzēsēji uz notikuma vietu tika izsaukti plkst.21.04, un liesmu skartajā objektā viņi ieradās piecu minūšu laikā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Ķieģeļu ēkas mansardā dega virtuve un istaba kopumā 40 kvadrātmetru platībā. Viens cilvēks no mājas tika evakuēts jau pirms VUGD darbinieku ierašanās, taču neizdevās glābt divas 37 un 70 gadus vecas sievietes, kā arī vienu 45 gadus vecu vīrieti, kuri nelaimē gāja bojā, informēja Vetere.

Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni, piemēram, neapdomīga smēķēšana, taču tā ir tikai sākotnējā versija, uzsver VUGD. Policijas darbinieki patlaban strādā, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka šajā ēkā bija atslēgta elektropadeve, tādēļ gaismas avots bijušas sveces. Policija pieļauj, ka ugunsgrēks izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ. Tāpat pastāv aizdomas, ka ēkā cilvēki lietojuši alkoholu.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, arī iepriekš šajā mājā alkohola lietošanas laikā, dedzinot sveces, izcēlušies mazāki ugunsgrēki.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess.

Latvijā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Svarīgākais